Iklan Nuffnang

6.10.10

Home » » Cara Menghilangkan "Love Bite"

Cara Menghilangkan "Love Bite"

Share
Bacaan untuk yang cukup umur dan berfikiran waras. :)

Kali ini Info214 ingin berkongsi cara menghilangkan "love Bite" atau dikenali sebagai gigitan cinta. Tips yang Info214 kongsi ini adalah untuk pasangan suami isteri sahaja. Bagi yang belum berkahwin anda leh simpan ilmu yang anda perolehi ini sehingga tibalah waktu yang sebetulnya.

Bagi yang dah berkahwin, tentunya anda tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.
  1. Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.
  2. Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.
  3. Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.
  4. Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.
p/s: Selamat mencuba. :)


Sumber : www.syokkahwin.com

No comments:

Post a Comment