Iklan Nuffnang

5.9.10

Home » » Cerita Santai: Kulop dengan Evo10 dan Ferrari

Cerita Santai: Kulop dengan Evo10 dan Ferrari

Share
Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kereta putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Pemilik kereta tu bernama Kulop sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba-tiba datang lah sebuah kereta Evo 10 berhenti di sebelah keretanya.

"Ada apa nie encik, kereta rosak ke?"tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. "a'ha rosak" jawab Kulop tu simple aje....

"Ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta encik sampai tol" Mamat nie bagi idea.

"Worrait gak tu..., tapi....nanti kalau saya rasa awak bawak laju saya akan hon dan bagi high beam" jawab Kulop..

"Ok"..Mamat nie pun ikatlah tali kat kereta Kulop di depan dan hujungnya diikat di belakang bumper evonye. Dia pun jalan la dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer Mamat nie laju le sikit, apalagi Kulop tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah Ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat Evo7. Apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Ferrari nie.. Lupa la pulak dia dengan kereta Kulop yang diikat kat belakang kereta dia.

Kulop tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi high beam bagai nak rak. Mamat Evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pulak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......Bedesup peginye... Ini dah lebih speed limit nie... Kata polis nie..cecah 250kmj dah nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yang laju nie...

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah Ferrari, sebuah Evo10 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........Sebuah kereta buggy putih tengah cucuk angin Evo10 tu dan bagi hon dan high beam nak potong!!!'


Ni la kereta buggy Kulop.. Hebat kan??
Moral cerita: Jangan la bawa kereta laju-laju. Ingatlah orang yang tersayang. Semoga Aidilfitri ini disambut dengan penuh keceriaan.. Pesanan ikhlas dari pihak Info214. Selamat Hari Raya Aidilfitri.... Maaf zahir dan batin..

No comments:

Post a Comment