Iklan Nuffnang

25.8.10

Home » » (Petua Lelaki) Adakah Zakar Anda Cukup Kuat?

(Petua Lelaki) Adakah Zakar Anda Cukup Kuat?

Share
Hari ini saya ingin menyentuh soal kesihatan yang berkenaan soal kesihatan alat sulit lelaki. Bacaan ini untuk lelaki yang cukup umur saja yek. Terutama yang bakal berkahwin ataupun yang telah mendirikan rumah tangga amat digalakkan.. :) Kalau ditanyakan setiap lelaki, pasti semuanya mahukan zakar yang tip-top (power la.. sihat dan kuat). Terutamanya bagi mereka yang dah bergelar suami. Begitu juga dengan mereka yang bakal mendirikan rumahtangga tak lama lagi, kan? Mungkin golongan nyah/pinklady je yang tak mau kot.. hehe..

Tapi yang menjadi persoalannya sekarang adalah; Adakah zakar anda benar-benar kuat?

Inilah persoalan yang amat membimbangkan para lelaki dan menjadi satu permasalahan yang besar buat mereka. Rileks... Jangan bimbang. Setiap masalah ada penyelesaiannya.

E-Book Panas Terbaru Mendedahkan… ---> Klik di sini <---

Fakta :

PADA 1994, kajian ke atas lelaki berumur di Massachusetts mendapati bahawa lebih setengah bilangan lelaki berusia antara 40 hingga 70 tahun menghadapi masalah untuk mengekalkan ketegangan.

Ia juga berlaku di kalangan pemuda berusia 20-an dan 30-an. Manakala, penyelidikan pasaran menunjukkan bahawa usia purata penghidap penyakit lemah tenaga batin atau erectile dysfunction di benua Asia lebih muda dengan penghidap di negara China bermula ketika berusia 42 tahun. Jepun dan Malaysia, 44 tahun.

Secara rambang, kira-kira 100 juta lelaki di seluruh dunia dianggarkan menghadapi masalah lemah tenaga batin. Malah hampir sejuta lelaki di Malaysia akan menghadapi masalah tersebut.

Masalah seks Lelaki :
Penyakit Lemah Tenaga Batin (lelaki cepat inzal)

Mati pucuk (zakar tidak berfungsi langsung)

Lemah Syahwat (zakar tidak cukup tegang)

Selain itu, menurut sumber yang saya peroleh, ia menerangkan bahawa zakar yang kuat adalah zakar yang menegang mendongak ke atas. Apabila anda membuang air kecil, ia memancut dengan laju serta jauh dan terdapat banyak buih pada air kencing tersebut.

Zakar yang lemah pula adalah ketika menegang ia tidak sampai ke atas. Hanya sampai di pertengahan. Apabila membuang air kecil pula, pancutan agak lemah dan jaraknya pun dekat sahaja. Buihnya pun hanya sedikit.

Selain itu, tanda lain yang menandakan zakar lemah adalah;

1. Terlalu kerap membuang air kecil pada waktu malam hari.
2. Kedudukan zakar yang tak betul atau bengkok.

Sebaik-baiknya, usah biarkan alat sulit anda berkeadaan sebegitu terlalu lama. Ini kerana ia masih boleh diubati. Tapi jika dibiarkan terlalu lama, itu yang mengakibatkan mati pucuk. :(

Suhu persekitaran yang paling baik untuk zakar anda ialah tidak terlalu sejuk dan juga tidak terlalu panas. Jika suhu zakar lebih sejuk daripada lubang faraj, itu akan mengakibatkannya cepat ngilu, kurang tegang dan seterusnya mudah pancut.

Sedikit lagi info tambahan….

Perlu disedari bahawa seandainya buah zakar anda kendur, tahap ketegangan zakar adalah sederhana. Jadi, kawal dulu diri anda daripada terus melakukan persetubuhan. Tujuannya bagi mengelakkan air mani anda terpancut lebih awal.

Pada saat ini, anda perlu meminta bantuan isteri memainkan peranannya di bahagian zakar agar ia dapat tegang sepenuhnya. Zakar yang tegang akan menyempitkan urat tempat pengaliran air mani dan seterusnya membantu anda tahan lebih lama.

Begitulah serba sedikit info yang dapat saya kongsikan dengan anda. Mudah-mudahan ia dapat memberi input tambahan buat para suami dan bakal suami.

Jika anda inginkan lebih input, boleh dapatkannya dalam ebook teknik memantapkan alat sulit suami. Klik saja dan anda akan dibawa ke halaman yang sepatutnya.

Harap ia dapat membantu anda.:)Mohon maaf jika tajuk di atas agak menyinggung ketenteraman sesetengah pihak. Tujuannya hanyalah sekadar untuk berkongsi maklumat demi kebaikan kaum lelaki terutamanya kepada bakal suami ataupun mereka yang telah berumahtangga.

p/s: Ini adalah penting untuk kesejahteraan rumahtangga kita.. Semoga terus kekal bahagia buat selamanya. Kepada yang bakal berkahwin. "Selamat Pengantin Baru" INFO214 ucapkan..

http://www.diranjang.com/index.php?ref=info214

No comments:

Post a Comment